Beleggen met weinig geld

Beleggen met weinig geld

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het beleggen met weinig geld tegenwoordig absoluut mogelijk. Zo kun je bij veel brokers en banken al terecht voor het zelf beleggen (of voor het laten beleggen) van jouw geld met een bedrag van 50 Euro (of zelfs met een kleiner bedrag). Waarom kiezen mensen voor het beleggen met weinig geld? De meest gehoorde reden hiervoor is het feit dat de rentes op de spaarrekeningen van de banken tegenwoordig nog maar weinig winst opleveren.

Aanbieders om te beginnen:

Aanbieder Start nu en profiteer:  
Gratis beleggen met de demorekening!
Open eenvoudig een rekening en start met beleggen in Aandelen, ETF, Opties en Futures. Probeer gratis de demorekening >
Lees meer, klik hier!

of bekijk tarieven
Start met beleggen zonder commissie
Beleggen zonder commissie op aandelen met wereldwijde broker eToro! Open gratis een rekening, en handel in aandelen en meer >
Lees meer, klik hier!
Geen commissie en geen beheerkosten. Er kunnen mogelijk andere kosten zijn. Met beleggen loopt je vermogen risico.

of direct starten
Beleggen met je mobiel zonder commissie
Download de app en start met beleggen zonder commissie. Start nu en krijg een GRATIS Aandeel!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Start met beleggen voor zeer lage tarieven of zelfs gratis! Betaal € 0,- voor Amerikaanse aandelen of voor de DEGIRO kernselectie. Ontvang nu € 50,- tegoed >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Zelf beleggen: Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Automatisch laten beleggen: Indexbeleggen is populair omdat je het risico spreidt. Open gratis InDelta beleggingsrekening ! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Zelf beleggen: Open gratis rekening bij ABN AMRO. Ook in 10 min. geregeld als je nog geen klant bent!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Vraag een Gratis informatiepakket aan en Ontvang Gratis het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laten beleggen: Open gratis rekening: laat je geld beleggen door experts. Nu € 50,- voorjaarsbonus!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld eenvoudig beleggen: Start nu en ontvang € 65,- bonus
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld slim beleggen door experts: Open gratis rekening in een paar minuten! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Bekijk de voordelen en kosten in de voorwaarden op de websites van de aanbieders.

Hoe kun je beleggen met weinig geld?

Ook wanneer je start met het beleggen met weinig geld is het behalen van winst door middel van een goed rendement mogelijk. Desalniettemin is het belangrijk om te weten dat er bij iedere vorm van beleggen een mogelijkheid is dat je geen positief rendement behaalt. Je kunt kiezen voor short gaan, of starten met het handelen in bijvoorbeeld trackers. Ook kun je kiezen voor het in beheer beleggen met weinig geld. Hiervoor heb je zelf geen kennis van het beleggen nodig. De experts van jouw broker of bank beleggen jouw geld voor je, volgens een door jou aangegeven koers.

Leren over beleggen met weinig geld

Wil je meer leren over het zelf beleggen met weinig geld? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om je via Gratis Beleggen.nl in te schrijven voor de gratis cursus beleggen. Overigens vind je op dezelfde onafhankelijke website een overzicht van brokers die het gratis beleggen, bijvoorbeeld met gratis transactietegoed, aanbieden aan de particulier. Hoe meer je kunt besparen op de kosten, des te meer rendement houd je over indien je succesvol bent in het beleggen via een broker of bank.

Het openen van een rekening voor het beleggen met weinig geld

Klant worden bij een broker of bank is doorgaans vrij van kosten. Wel heb je bij het beleggen te maken met transactiekosten, eventueel bewaarloon en commissie. Bij het in beheer (laten) beleggen van jouw geld is doorgaans wat goedkoper. Voordat je start met het zelf beleggen met weinig geld is het verstandig om een goede vergelijking te maken tussen de (eventueel gratis) aanbieders van het beleggen met lage bedragen. Goedkope en gratis brokers vind je op Gratis Beleggen.nl. Zo weet je snel waar het goedkoopst beleggen mogelijk is en kun je eventueel direct een beleggersrekening openen. Het zelf beleggen zal naar verwachting in de komende jaren het sparen steeds verder verdringen als een goede manier om jouw extra geld te doen groeien.