Transactiekosten

Transactiekosten

Wanneer je start met het zelf beleggen als particulier, krijg je te maken met de kosten die worden berekend voor het beleggen bij een broker. Er zijn verschillende soorten kosten, waaronder bijvoorbeeld de transactiekosten. De transactiekosten worden ook wel directe en zichtbare kosten genoemd. Deze kun je terugvinden op de afschriften van jouw beleggingsrekening. Het is van belang om een goed beeld te hebben van de directe en de indirecte kosten wanneer je start met beleggen. Zo kun je op basis van goed inzicht kiezen voor een broker die bij je past.

Aanbieder Start nu en profiteer:
Download de gratis Stryk app Zelf beleggen in CFD's van Aandelen, Crypto en Forex? Met Stryk (by BUX) kan je al beleggen met € 50,-. Probeer het gratis en vrijblijvend (geen inleg nodig) met een Demo account! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Start met gratis beleggen in Amerikaanse aandelen! Met de broker Freestoxx betaal je € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen (NYSE & NASDAQ). Ook betaal je geen inactiviteitskosten, wisselkoerskosten of maandelijkse kosten. Probeer het gratis en vrijblijvend (geen inleg nodig) met een Demo account! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Vraag een Gratis informatiepakket aan en Ontvang Gratis e-book
Ontdek zelf hoe interessant het is om te beleggen met het Lynx platform. Ontvang Gratis het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Start met beleggen voor zeer lage tarieven of zelfs gratis! Betaal € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen of voor de DEGIRO kernselectie. Er kunnen andere kosten zijn.
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Start met beleggen zonder commissie
Beleggen zonder commissie op aandelen met wereldwijde broker eToro! Open gratis een rekening, en handel in aandelen en meer >
Lees meer, klik hier!
Geen commissie en geen beheerkosten. Er kunnen mogelijk andere kosten zijn. Met beleggen loopt je vermogen risico.

of direct starten

Meer info
Goedkope broker voor beleggen in aandelen, opties, ETF en meer. Met de laagste commissie is online beleggen voor iedereen mogelijk.
Vraag nu Gratis Informatie aan. Wil je starten? Dan ontvang je een Gratis Cursus Beleggen t.w.v. € 200,- >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen met je mobiel zonder commissie
Download de app en start met beleggen zonder commissie. Start nu en krijg een GRATIS Aandeel!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Zelf beleggen: Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
easybroker gratis beleggen
Meer info
Gemakkelijk beleggen zonder beheerskosten
Easybroker maakt beleggen echt gemakkelijk en beschikbaar voor iedereen. Met lage tarieven en geen beheerskosten is dat een eitje. Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Automatisch laten beleggen
Indexbeleggen is populair omdat je het risico spreidt. Open gratis InDelta beleggingsrekening ! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld eenvoudig beleggen
Start nu met beleggen bij Centraal Beheer en ontvang € 65,- bonus
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld slim beleggen door experts: Open gratis rekening in een paar minuten! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Bekijk de voordelen en kosten in de voorwaarden op de websites van de aanbieders.

Directe kosten zoals transactiekosten

Directe kosten zijn de kosten die je duidelijk terug kunt zien op de afschriften van jouw beleggingsrekening bij een broker. Voorbeelden hiervan zijn dus de transactiekosten, maar ook bijvoorbeeld een vergoeding voor advies en begeleiding, de abonnementskosten voor de diensten van een broker, of het bewaarloon. Op de verschillende manieren van beleggen zijn verschillende kosten van toepassing. De tarieven voor deze kosten verschillen per bank of broker die het beleggen voor particulieren of bedrijven aanbiedt. Je kunt handig gebruik maken van een aanbod voor het beleggen met gratis transactiekosten, bijvoorbeeld bij een broker zoals Binck. Dit is overigens niet de enige broker die (tijdelijke) acties heeft wat betreft een bonus, kortingen of transactiekosten. Bekijk het onafhankelijke overzicht van brokers op Gratis Beleggen.nl. Zo kun je de mogelijkheden bij de verschillende aanbieders van het beleggen optimaal vergelijken en de beste broker kiezen voor jou.

Indirecte kosten naast de transactiekosten

Naast de directe kosten, betaal je bij het beleggen dus (in sommige gevallen) ook indirecte kosten. Deze kosten horen bij de producten waar je in handelt en zijn in het algemeen verwerkt in de koers van bijvoorbeeld effecten die je aankoopt en verkoopt. Voorbeelden van de indirecte kosten bij het beleggen zijn onder andere aan management fee of een zogeheten service fee. Het is dus van belang om de voorwaarden goed door te lezen wat betreft het handelen via een broker. Doe tevens je voordeel met aanbiedingen zoals gratis transactiekosten en gratis transactietegoed bij een broker.

Besparen op transactiekosten

Besparen op de kosten bij het beleggen is eenvoudiger dan je wellicht denkt. Alles valt of staat met jouw keuze voor een bepaalde broker. Bij sommige brokers kun je zelfs beleggen zonder geld! Ook deze brokers vind je terug in het overzicht op Gratis Beleggen.nl. Doe hier je voordeel mee en profiteer optimaal van het goedkoop opbouwen van rendement.

5/5 - (16 stemmen)