Beleggen met weinig geld

Beleggen met weinig geld

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het beleggen met weinig geld tegenwoordig absoluut mogelijk. Zo kun je bij veel brokers en banken al terecht voor het zelf beleggen (of voor het laten beleggen) van jouw geld met een bedrag van 50 Euro (of zelfs met een kleiner bedrag). Waarom kiezen mensen voor het beleggen met weinig geld? De meest gehoorde reden hiervoor is het feit dat de rentes op de spaarrekeningen van de banken tegenwoordig nog maar weinig winst opleveren.

Aanbieders om te beginnen:

Aanbieder Start nu en profiteer:
Start met gratis beleggen in Amerikaanse aandelen! Met de broker Freestoxx betaal je € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen (NYSE & NASDAQ) en Opties. Ook betaal je geen inactiviteitskosten, wisselkoerskosten of maandelijkse kosten. Probeer het gratis en vrijblijvend (geen inleg nodig) met een Demo account! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleg eenvoudig in Aandelen, ETF en meer zonder commissie Met de broker Scalable Capital kan je eenvoudig beleggen en betaal je geen commissie. Ook kan je met onbelegde inleg sparen voor de spaarrente van 2,3%. Ontdek de voordelen en mogelijkheden bij Scalable Capital >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Start met beleggen zonder commissie
Beleggen zonder commissie op aandelen met wereldwijde broker eToro! Open gratis een rekening, en handel in aandelen en meer >
Lees meer, klik hier!
Geen commissie en geen beheerkosten. Er kunnen mogelijk andere kosten zijn. Met beleggen loopt je vermogen risico.

of direct starten
easybroker gratis beleggen
Meer info
Gemakkelijk beleggen zonder beheerskosten
Easybroker maakt beleggen echt gemakkelijk en beschikbaar voor iedereen. Met lage tarieven en geen beheerskosten is dat een eitje. Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld eenvoudig beleggen
Start nu met beleggen bij Centraal Beheer en ontvang € 65,- bonus
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Start met beleggen voor zeer lage tarieven of zelfs gratis! Betaal € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen of voor de DEGIRO kernselectie. Er kunnen andere kosten zijn.
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Bekijk de voordelen en kosten in de voorwaarden op de websites van de aanbieders.

Hoe kun je beleggen met weinig geld?

Ook wanneer je start met het beleggen met weinig geld is het behalen van winst door middel van een goed rendement mogelijk. Desalniettemin is het belangrijk om te weten dat er bij iedere vorm van beleggen een mogelijkheid is dat je geen positief rendement behaalt. Je kunt kiezen voor short gaan, of starten met het handelen in bijvoorbeeld trackers. Ook kun je kiezen voor het in beheer beleggen met weinig geld. Hiervoor heb je zelf geen kennis van het beleggen nodig. De experts van jouw broker of bank beleggen jouw geld voor je, volgens een door jou aangegeven koers.

Leren over beleggen met weinig geld

Wil je meer leren over het zelf beleggen met weinig geld? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om je via Gratis Beleggen.nl in te schrijven voor de gratis cursus beleggen. Overigens vind je op dezelfde onafhankelijke website een overzicht van brokers die het gratis beleggen, bijvoorbeeld met gratis transactietegoed, aanbieden aan de particulier. Hoe meer je kunt besparen op de kosten, des te meer rendement houd je over indien je succesvol bent in het beleggen via een broker of bank.

Het openen van een rekening voor het beleggen met weinig geld

Klant worden bij een broker of bank is doorgaans vrij van kosten. Wel heb je bij het beleggen te maken met transactiekosten, eventueel bewaarloon en commissie. Bij het in beheer (laten) beleggen van jouw geld is doorgaans wat goedkoper. Voordat je start met het zelf beleggen met weinig geld is het verstandig om een goede vergelijking te maken tussen de (eventueel gratis) aanbieders van het beleggen met lage bedragen. Goedkope en gratis brokers vind je op Gratis Beleggen.nl. Zo weet je snel waar het goedkoopst beleggen mogelijk is en kun je eventueel direct een beleggersrekening openen. Het zelf beleggen zal naar verwachting in de komende jaren het sparen steeds verder verdringen als een goede manier om jouw extra geld te doen groeien.

 

4.8/5 - (22 stemmen)
Kasper, Beleggen Expert
Laatste berichten van Kasper, Beleggen Expert (alles zien)