Oefenen met beleggen

Oefenen met beleggen: zo doe je dat

Als je de eerste stap wilt zetten wat betreft het beleggen van jouw extra geld via een broker, of jouw geld wilt laten beleggen in beheer, dan kun je oefenen met beleggen op verschillende manieren. Vooral wanneer je goed op de hoogte wilt zijn van de verschillende mogelijkheden van beleggen, is het oefenen met beleggen aan te raden. Wees er wel van bewust dat met beleggen risico gepaard gaat: je kan (een deel) je van inleg verliezen. Vaak is het wel mogelijk om gratis te oefenen met nepgeld.

Hoe kun je oefenen met beleggen?

Op de handige Gratis Beleggen.nl website kun je terecht voor uitgebreide informatie wat betreft het beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het beleggen bij een broker, waarbij je zelf vanuit jouw beleggingsrekening kan handelen. Hierbij is het handig om te kijken naar de mogelijkheden voor het oefenen met beleggen bij brokers die het mogelijk maken om eerst met fictief geld aan de slag te gaan. Vaak is deze optie voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld gedurende een jaar, beschikbaar. Bekijk de aanbieders van het oefenen met beleggen en leer over alle ins en outs van het zelf beleggen. Je verliest hier geen eigen geld bij wanneer jouw beleggingen niet succesvol zijn, dus het oefenen is veilig. Zo kun je bijvoorbeeld met een app gratis beleggen, tot je voldoende kennis hebt om ‘in het echt’ aan de slag te gaan met jouw eigen geld.

De mogelijkheden voor het oefenen met beleggen

Wat betreft het oefenen met beleggen kun je een keuze maken uit een aantal mogelijkheden. Oefen je het liefst door middel van een gratis app op jouw telefoon? Of kies je voor het gratis beleggen met nepgeld door middel van een account op een website? Ook zijn er speciale apps die je bijvoorbeeld op jouw tablet kunt gebruiken. Wil je jouw opgedane kennis testen? Dan kun je zelfs meedoen aan gratis wedstrijden, waarbij je met nepgeld beleggingen doet. Het meedoen aan een dergelijk wedstrijd is een leuke manier om jouw opgedane kennis van het oefenen met beleggen te testen!

Ook wanneer je jouw echte geld uiteindelijk in beheer wilt laten beleggen (en je dus een minimum aan eigen kennis nodig hebt), is het goed om te weten hoe de beleggingswereld in elkaar steekt. Doe dus je voordeel met het gratis beleggen en het oefenen met beleggen bij een van de vele aanbieders van een gratis oefen-account. Zo kun je op een prima manier aan de slag gaan en zelf ontdekken of het vergaren van rendement middels het beleggen bij jou past!

4.8/5 - (20 stemmen)
Kasper, Beleggen Expert
Laatste berichten van Kasper, Beleggen Expert (alles zien)