Gratis beleggersrekening

Gratis beleggersrekening: open een gratis rekening om te beleggen

De eerste stap naar het zelf beleggen bij een broker of een bank is het openen van een beleggingsrekening. Uiteraard is het voordeliger om te kiezen voor een aanbieder die het mogelijk maakt om gebruik te maken van een gratis beleggersrekening. Geen kosten betalen voor het openen of voor het actief houden van de rekening scheelt je direct geld. Dit is met name belangrijk voor beginnende beleggers  en voor beleggers die (in eerste instantie) met een klein startbedrag willen gaan beleggen.

Aanbieder Start nu en profiteer:
Start met gratis beleggen in Amerikaanse aandelen! Met de broker Freestoxx betaal je € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen (NYSE & NASDAQ) en Opties. Ook betaal je geen inactiviteitskosten, wisselkoerskosten of maandelijkse kosten. Probeer het gratis en vrijblijvend (geen inleg nodig) met een Demo account! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleg eenvoudig in Aandelen, ETF en meer zonder commissie Met de broker Scalable Capital kan je eenvoudig beleggen en betaal je geen commissie. Ook kan je met onbelegde inleg sparen voor de spaarrente van 2,3%. Ontdek de voordelen en mogelijkheden bij Scalable Capital >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Start met beleggen zonder commissie
Beleggen zonder commissie op aandelen met wereldwijde broker eToro! Open gratis een rekening, en handel in aandelen en meer >
Lees meer, klik hier!
Geen commissie en geen beheerkosten. Er kunnen mogelijk andere kosten zijn. Met beleggen loopt je vermogen risico.

of direct starten
easybroker gratis beleggen
Meer info
Gemakkelijk beleggen zonder beheerskosten
Easybroker maakt beleggen echt gemakkelijk en beschikbaar voor iedereen. Met lage tarieven en geen beheerskosten is dat een eitje. Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld eenvoudig beleggen
Start nu met beleggen bij Centraal Beheer en ontvang € 65,- bonus
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Start met beleggen voor zeer lage tarieven of zelfs gratis! Betaal € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen of voor de DEGIRO kernselectie. Er kunnen andere kosten zijn.
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Bekijk de voordelen en kosten in de voorwaarden op de websites van de aanbieders.

Wat doe je met een gratis beleggersrekening?

De beleggingsrekening is de rekening van waaruit jij gaat handelen. Dit kun je doen met een in een keer gedeponeerde som extra geld, maar bij sommige brokers of banken kun je ook vanuit jouw gratis beleggersrekening gaan handelen met een (maandelijks) klein bedrag. Zo kun je de rekening vinden die voldoet aan jouw persoonlijke voorkeuren. Vanuit jouw gratis beleggersrekening kun je aankooporders en verkooporders doorgeven wanneer je gebruik maakt van het fondsbeleggen. Doe je dit niet en zorg je zelf voor jouw aankopen? Dan beleg je zelf vanuit jouw rekening. Sommige aanbieders van het beleggen geven je een (vaak variabele) rente over het geld dat op jouw rekening staat. Dit is met name interessant wanneer je af en toe even niet belegt. Houdt er rekening mee dat er ook servicekosten in rekening gebracht kunnen worden.

De voordelen van een gratis beleggersrekening

Een beleggersrekening open je uiteraard pas wanneer je de juiste broker of bank voor het beleggen hebt gevonden. Zo kun je voor de langere termijn gaan beleggen of starten met het beleggen in fondsen, afhankelijk van jouw eigen wensen en de mogelijkheden bij jouw broker. Bij het zelfstandig beleggen vanuit de gratis beleggersrekening is het uiteraard belangrijk dat je op de hoogte bent van de risico’s van het beleggen. Brokers zoals bijvoorbeeld Binck besteden veel aandacht aan het wegwijs maken van startende beleggers.

Het kiezen voor een gratis beleggersrekening

Eenvoudig kiezen voor een gratis beleggersrekening doe je aan de hand van het onafhankelijke overzicht van brokers en banken op Gratis Beleggen.nl. Hier kun je terecht om zelf de pluspunten te vergelijken van aanbieders van een gratis beleggersrekening en brokers die bijvoorbeeld gratis transactiekosten hanteren. Wil je snel een gratis beleggersrekening openen bij een broker in Nederland? Doe dan je voordeel met bijvoorbeeld (vaak tijdelijke) acties waarbij je een bepaald bedrag aan transactietegoed cadeau krijgt. Zo heb je nog meer voordeel van jouw opgebouwde rendement na succesvolle beleggingen. Kortom, bespaar zoveel mogelijk kosten!
4.8/5 - (25 stemmen)
Kasper, Beleggen Expert
Laatste berichten van Kasper, Beleggen Expert (alles zien)