Met hoeveel geld beleggen?

Met hoeveel geld beleggen?

Met hoeveel geld beleggen is een vraag die veel mensen zichzelf stellen wanneer ze de eerste stappen willen gaan zetten naar het opbouwen van rendement door middel van het zelf beleggen bij een bank of broker. De vraag ‘met hoeveel geld beleggen’ kun je natuurlijk alleen beantwoorden op basis van jouw eigen budget en het eventuele extra geld dat je beschikbaar hebt. Ook de kosten van het beleggen zijn een belangrijke factor bij het zelf beleggen (of bij het laten beleggen in beheer) van jouw geld. Dat is dan ook de reden waarom het belangrijk is om brokers en banken te vergelijken voordat je een gratis beleggersrekening opent en klant wordt.

Bekijk de mogelijkheden bij deze aanbieders:

Aanbieder Start nu en profiteer:
Start met gratis beleggen in Amerikaanse aandelen! Met de broker Freestoxx betaal je € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen (NYSE & NASDAQ) en Opties. Ook betaal je geen inactiviteitskosten, wisselkoerskosten of maandelijkse kosten. Probeer het gratis en vrijblijvend (geen inleg nodig) met een Demo account! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleg eenvoudig in Aandelen, ETF en meer zonder commissie Met de broker Scalable Capital kan je eenvoudig beleggen en betaal je geen commissie. Ook kan je met onbelegde inleg sparen voor de spaarrente van 2,3%. Ontdek de voordelen en mogelijkheden bij Scalable Capital >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Start met beleggen zonder commissie
Beleggen zonder commissie op aandelen met wereldwijde broker eToro! Open gratis een rekening, en handel in aandelen en meer >
Lees meer, klik hier!
Geen commissie en geen beheerkosten. Er kunnen mogelijk andere kosten zijn. Met beleggen loopt je vermogen risico.

of direct starten
easybroker gratis beleggen
Meer info
Gemakkelijk beleggen zonder beheerskosten
Easybroker maakt beleggen echt gemakkelijk en beschikbaar voor iedereen. Met lage tarieven en geen beheerskosten is dat een eitje. Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld eenvoudig beleggen
Start nu met beleggen bij Centraal Beheer en ontvang € 65,- bonus
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Start met beleggen voor zeer lage tarieven of zelfs gratis! Betaal € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen of voor de DEGIRO kernselectie. Er kunnen andere kosten zijn.
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Bekijk de voordelen en kosten in de voorwaarden op de websites van de aanbieders.

Met hoeveel geld beleggen en de kosten van het beleggen

Met het zelf beleggen van jouw extra geld kun je een mooi rendement behalen. Dit rendement levert doorgaans aanzienlijk meer winst op dan je verkrijgt door middel van het sparen bij een bank. Met hoeveel geld beleggen is winstgevend? Dat hangt af van jouw beleggingsacties, jouw kennis van het beleggen en van de kosten van het beleggen bij jouw bank of broker. Kies daarom voor een broker die bijvoorbeeld gratis transactietegoed aanbiedt. Hiermee kun je (vaak tijdelijk, of tot het bedrag aan tegoed op is) jouw aankopen en de verkoop van bijvoorbeeld effecten betalen wat betreft de transactiekosten.

Met hoeveel geld beleggen en de transactiekosten

De transactiekosten hebben een directe invloed op jouw uiteindelijke rendement. Met hoeveel geld beleggen en de uiteindelijke winst van het beleggen hangen dus nauw samen. Overigens kun je met een klein bedrag starten met beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld 50 of 100 Euro beleggen. Je stort hiervoor eenmalig een bedrag op je beleggersrekening. Ook kun je kiezen voor het maandelijks storten van geld.

Met hoeveel geld beleggen bij beleggen in beheer

Wil je zelfstandig beleggen of kies je liever voor het beleggen in beheer? Beleggen in beheer is vaak al mogelijk tegen een laag bedrag. Tevens heb je hier geen (of weinig) kennis van het beleggen voor nodig, omdat de expert het beleggen voor je doet. Dit is een perfecte manier om te beleggen voor dummies. Met hoeveel geld beleggen bij een broker is afhankelijk van de opties die de bank of broker aanbiedt. Maak daarom een vergelijking tussen de goedkope (of zelfs gratis) brokers op Gratis Beleggen.nl. Zo vind je voor jezelf het antwoord op de vraag ‘met hoeveel geld beleggen levert mij mogelijk een goed rendement op’?

5/5 - (32 stemmen)
Kasper, Beleggen Expert
Laatste berichten van Kasper, Beleggen Expert (alles zien)