Beleggen voor jongeren

Beleggen voor jongeren

Vanaf de leeftijd van 18 jaar kun je tegenwoordig kiezen voor het particulier beleggen voor jongeren. Hiervoor kies je een bank of een broker, waar je een rekening bij opent. Dit is een zogeheten beleggersrekening. Sommige brokers bieden je een bepaalde rente voor het geld dat op deze rekening staat. Het sparen op een reguliere spaarrekening levert tegenwoordig niet veel meer op, dit komt voornamelijk door het feit dat de banken de rentes voor het sparen in de laatste jaren aanzienlijk hebben verlaagd. Heb jij interesse in het beleggen voor jongeren? Dan is het aantrekkelijk om de aanbiedingen van brokers goed met elkaar te vergelijken.

Aanbieder Start nu en profiteer:
Start met gratis beleggen in Amerikaanse aandelen! Met de broker Freestoxx betaal je € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen (NYSE & NASDAQ) en Opties. Ook betaal je geen inactiviteitskosten, wisselkoerskosten of maandelijkse kosten. Probeer het gratis en vrijblijvend (geen inleg nodig) met een Demo account! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleg eenvoudig in Aandelen, ETF en meer zonder commissie Met de broker Scalable Capital kan je eenvoudig beleggen en betaal je geen commissie. Ook kan je met onbelegde inleg sparen voor de spaarrente van 2,3%. Ontdek de voordelen en mogelijkheden bij Scalable Capital >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Start met beleggen zonder commissie
Beleggen zonder commissie op aandelen met wereldwijde broker eToro! Open gratis een rekening, en handel in aandelen en meer >
Lees meer, klik hier!
Geen commissie en geen beheerkosten. Er kunnen mogelijk andere kosten zijn. Met beleggen loopt je vermogen risico.

of direct starten
easybroker gratis beleggen
Meer info
Gemakkelijk beleggen zonder beheerskosten
Easybroker maakt beleggen echt gemakkelijk en beschikbaar voor iedereen. Met lage tarieven en geen beheerskosten is dat een eitje. Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld eenvoudig beleggen
Start nu met beleggen bij Centraal Beheer en ontvang € 65,- bonus
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Start met beleggen voor zeer lage tarieven of zelfs gratis! Betaal € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen of voor de DEGIRO kernselectie. Er kunnen andere kosten zijn.
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Bekijk de voordelen en kosten in de voorwaarden op de websites van de aanbieders.

De kosten van het beleggen voor jongeren

Wanneer je start met het beleggen voor jongeren dan krijg je bij iedere bank of broker te maken met kosten. Doorgaans is het openen van een beleggersrekening vrij van kosten, maar je betaalt bijvoorbeeld wel transactiekosten voor het aankopen en het verkopen van effecten. Wanneer je kiest voor het beleggen voor jongeren in beheer dan houdt dit in dat de experts van de broker waar je voor kiest voor jou gaan beleggen in bepaalde fondsen. Uiteraard bepaal jij zelf of er neutraal, offensief of defensief wordt belegd. Het is belangrijk om te weten dat een bepaald verwacht rendement bij het beleggen nooit een garantie biedt wat betreft een daadwerkelijke ‘winst’. In feite neem je dus altijd een gok.

Kiezen voor goedkoop beleggen voor jongeren

Wil je zo goedkoop mogelijk beleggen? Of wil je gebruik maken van de diensten van een broker die bijvoorbeeld een bepaald bedrag aan gratis transactietegoed aanbiedt? Maak dan gebruik van de onafhankelijke informatie en een overzicht van brokers en banken voor het beleggen voor jongeren op Gratis Beleggen.nl. Brokers, waaronder bijvoorbeeld DEGIRO, bieden bijvoorbeeld het beleggen zonder transactiekosten aan. Zo houd je meer rendement over!

De juiste broker voor beleggen voor jongeren

Wil je meer te weten komen over het beleggen voor jongeren en heb je nog geen ervaring met het zelf beleggen? Dan kun je jezelf via Gratis Beleggen.nl inschrijven voor de gratis cursus beleggen. Zo leer je alles over de ins en outs van het aankopen en verkopen van effecten en kun je starten met het zelf beleggen voor een goed rendement. Veel mensen denken dat je veel geld nodig hebt om te starten met beleggen. Tegenwoordig is ook het beleggen met weinig geld mogelijk bij een groot aantal brokers.

4.8/5 - (17 stemmen)
Kasper, Beleggen Expert
Laatste berichten van Kasper, Beleggen Expert (alles zien)