Beleggen met kleine bedragen

Beleggen met kleine bedragen is mogelijkMensen die beweren dat als je wilt gaan beleggen je een flinke som geld in moet leggen, hebben het helemaal mis. Die zitten er echt helemaal naast. Beleggen met kleine bedragen is namelijk ook prima mogelijk, zoals je ook elke maand geld kunt storten als je niet direct de mogelijkheid hebt een groter bedrag op je beleggingsrekening te storten. Beleggen met kleine bedragen maakt het vergelijken van de brokers en het zo laag mogelijk houden van de kosten wel nog een stuk belangrijker. Overigens kun je ook als je met een klein bedrag belegt het beheer van je aandelen prima uit handen geven.

Bekijk deze aanbieders waar je ook met weinig geld kan beleggen:

Aanbieder Start nu en profiteer:  
Snel groeiend in Nederland: Beleggen zonder commissie op aandelen met wereldwijde broker eToro! Open gratis een rekening, en handel in aandelen en meer >
Lees meer, klik hier!
Geen commissie en geen beheerkosten. Er kunnen mogelijk andere kosten zijn. Met beleggen loopt je vermogen risico.

of direct starten
Start met beleggen voor zeer lage tarieven. 600.000 anderen gingen je al voor.

Gratis beleggen is mogelijk met de DEGIRO kernselectie >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Zelf beleggen: Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct startenGoedkope broker voor beleggen in aandelen, opties, ETF en meer >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Zelf beleggen in beleggingsfondsen en ETF: Open gratis rekening: Nu eerste 3 maanden Geen Servicefee
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Automatisch laten beleggen: Indexbeleggen is populair omdat je het risico spreidt. Open gratis InDelta beleggingsrekening ! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Zelf beleggen: Open gratis rekening bij ABN AMRO. Ook in 10 min. geregeld als je nog geen klant bent!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Vraag een Gratis informatiepakket aan en Ontvang Gratis het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laten beleggen: Open gratis rekening: laat je geld beleggen door experts, al vanaf € 50,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld goedkoop beleggen, al vanaf € 1,-. Start nu en krijg € 400,- startgeld cadeau >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld eenvoudig beleggen: Start nu en ontvang € 65,- bonus
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld slim beleggen door experts: Open gratis rekening in een paar minuten! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Bekijk de voordelen en kosten in de voorwaarden op de websites van de aanbieders.

Je kunt prima met 50 of met 100 euro gaan beleggen

Als je wilt beleggen dan is de vraag die gesteld wordt altijd met hoeveel geld je dat wilt gaan doen. Je kunt al prima met 50 euro of met 100 euro beginnen met beleggen, terwijl er ook aanbieders zijn die je pas een extra tegoed van 75 euro aanbieden op het moment at je duizend euro inlegt. Hoe dan ook; beleggen met kleine bedragen is zeker ook de moeite waard. Je zou kunnen zeggen dat hoe kleiner de bedragen zijn waarmee je belegt, hoe kleiner ook je rendement zal zijn. Besef dan echter we dat als jij ervoor kiest om je spaargeld bij de bank in bewaring te geven, je vaak helemaal geen rendement maakt.

Beleggen met kleine bedragen: kies de juiste broker

Het is dan ook niet te zeggen dat je een bepaald bedrag nodig zult hebben om winst te gaan maken. Mensen die beleggen met kleine bedragen maar over heel veel kennis en ervaring beschikken en bovendien met de juiste broker in zee gaan, zullen prima in staat zijn winst te gaan maken. Iemand die een fors bedrag inlegt zonder enige kennis van zaken, zal eerder verliezen. Het bedrag dat je inlegt zegt op zich dus niet veel over de winstkansen, al is het bedrag dat je aan winst boekt uiteraard groter naarmate je een groter bedrag ingelegd hebt.

Zaak de verschillende brokers uitvoerig met elkaar te vergelijken

Beleggen met kleine bedragen betekent wel dat je zoekt naar de meest voordelige broker, een broker die bijvoorbeeld gratis trasactietegoed aanbiedt. Transactiekosten hebben doorgaans behoorlijk veel invloed op het rendement dat je kunt behalen. Zeker als je gaat beleggen met kleine bedragen wil je uiteraard dat er zo weinig mogelijk van het gehaalde rendement afgaat. Zaak dus alle brokers met elkaar te vergelijken en te kiezen voor de broker met de voor jou beste condities. Die vergelijking kun je overigens hier op Gratis Beleggen prima maken.

Ga je zelf beleggen of geef je het beheer uit handen aan professionals?

Beleggen kan op twee manieren. Je kunt zelf de beursvloer opgaan en gaan beleggen, je kunt je aandelen ook laten beheren. In dat geval heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Voor veel mensen is de spanning van het beleggen dan echter ook weg. Aan de andere kant hoef je helemaal geen kennis van de beurs te hebben om toch een mooi rendement te kunnen halen. De beheerders van jouw aandelen weten immers wel wat ze doen en kunnen zorgen voor een leuk rendement. Nee, niet alleen als je fors inlegt is het mogelijk om het beheer van jouw aandelen uit handen te geven. Dit kan ook als je gaat beleggen met kleine bedragen.

Probeer als je belegt met kleine bedragen de overige kosten laag te houden

Moet je noodgedwongen beleggen met kleine bedragen, probeer dan de overige kosten zo laag mogelijk te houden. Hier op Gratis Beleggen kun je prima de verschillende brokers met elkaar vergelijken en staan heel veel meer handige tips, bijvoorbeeld hoe je gratis kunt leren beleggen.