Flatex verdienmodel

flatex verdienmodelFlatex is een nog relatief nieuwe speler op de Nederlandse aandelenmarkt, want de in Duitsland al erg populaire broker is namelijk pas vanaf juni 2019 in ons land actief. Flatex is in staat om zelf geld te verdienen en de klant gratis te laten beleggen. Over een win-win situatie gesproken. Maar hoe zit het dan precies met het Flatex verdienmodel?

Direct aanmelden bij Flatex
of lees meer informatie

Flatex verdienmodel maakt gratis beleggen mogelijk

Het mooie van Flatex is dat je niet te maken krijgt met transactiekosten of andere verborgen kosten, waardoor het voor de consument dus mogelijk is om gratis te beleggen. Juist vanwege het feit dat je gratis kunt beleggen maakt Flatex zo geschikt voor de beginnende of voor de kleinere belegger. Normaliter ben je je rendement al weer kwijt als je werkt met kleinere bedragen en je wél transactiekosten moet betalen. Daarbij is Flatex ook nog eens een buitengewoon veilige broker. Zo wordt het geld dat je inlegt niet rechtstreeks bij Flatex ondergebracht. Op die manier raak jij je inleg niet kwijt. Flatex is een bank en valt derhalve onder het Duitse depositogarantiestelsel tot een bedrag van een ton. Ondertussen is het Flatex verdienmodel een veel besproken onderwerp.

Geen transactiekosten en dus geen verrekening met je behaalde rendement

Gratis beleggen bij Flatex is dus buitengewoon aantrekkelijk, helemaal als je net komt kijken in de ondoorzichtige aandelenwereld. Waarschijnlijk zul je bovendien in eerste instantie niet meteen met heel grote bedragen gaan werken. In dat kader is het buitengewoon aantrekkelijk dat er geen transactiekosten berekend worden waardoor je verdiende rendement je ook daadwerkelijk toekomst. In veel andere gevallen ben je vaak al weer een groot deel van je rendement kwijt aan transactiekosten. In het Flatex verdienmodel speel jij gratis, en kan Flatex zo wat geld verdienen.

Aanbieders vergoeden Flatex voor de samenwerking, daar profiteer jij als consument van

Het verdienmodel van Flatex? Dat is iets waar veel mensen zich mee bezig houden, omdat de consument immers gratis kan beleggen. Flatex werkt de transacties op de grootste Europese Retail effectenbeurs, Tradegate. Op Tradegate hoeven geen fees voldaan te worden, iets dat wel geldt op de traditionele beurzen. Daardoor hoeft Flatex jou geen kosten in rekening te brengen. Flatex werkt bovendien samen met zeer gerenommeerde internationale aanbieders van financiële instrumenten. En die aanbieders vergoeden Flatex voor de samenwerking. Nog een reden dus dat jij gratis kunt beleggen.

Flatex verdienmodel: efficiënt werken en het ontvangen van vergoedingen

Het Flatex verdienmodel ligt nadrukkelijk in de efficiënte manier van werken en in het ontvangen van vergoedingen. Het Flatex verdienmodel zit dus nadrukkelijk aan de professionele kant van de handel. Grote winnaar ben jij, de particulier dus. En je hoeft je daar verder ook helemaal geen zorgen om te maken, Flatex staat namelijk onder toezicht van BaFin, dit is wat men in ons land AFM noemt. Ook dat bied je als consument toch weer de nodige zekerheid.

Meer rendement uit je (spaar)geld door te beleggen

Door te beleggen ben ook jij prima in staat om meer rendement uit je (spaar)geld te halen. Sparen bij de bank is door de erg lage spaarrente niet echt interessant meer, beleggen kan dat wel zijn. Beleggen vergt wel de nodige kennis en ervaring, want erg doorzichtig is de wereld van de aandelen bepaald niet. Je weet niet zomaar hoe de hazen precies lopen. Hier op Gratis Beleggen krijg je al heel erg veel informatie en kun je bovendien gratis beleggen en gratis leren beleggen. Bovendien krijg je zo inzicht in alle mogelijkheden die er zijn om te gaan beleggen en de speciale kortingen en acties die gelden bij de brokers. Behalve Flatex worden ook de andere online brokers hier aan je voorgesteld.

Direct aanmelden bij Flatex
of lees meer informatie
Rate this page
Kasper, Beleggen Expert
Laatste berichten van Kasper, Beleggen Expert (alles zien)