Gratis aandelen kopen

gratis aandelen kopen doe je via brokersHet is gemakkelijker gezegd dan gedaan, beleggen in aandelen. Voor je er echter in slaagt rendement te behalen en voor je je beleggingsrekening ziet groeien, word je vooral door schade en schande wijs in de toch wat ondoorzichtige wereld die beleggen in aandelen is. Gelukkig hoeven beginnersfouten je niet meteen handenvol geld te kosten, je kunt namelijk in eerste instantie gratis aandelen kopen via demo accounts. Zo hebben eventuele fouten die je maakt niet meteen gevolgen voor je bankrekening.

Vergelijk manieren om beleggen en aandelen te kopen:

Aanbieder Start nu en profiteer:  
Snel groeiend in Nederland: Beleggen zonder commissie op aandelen met wereldwijde broker eToro! Open gratis een rekening, en handel in aandelen en meer >
Lees meer, klik hier!
Geen commissie en geen beheerkosten. Er kunnen mogelijk andere kosten zijn. Met beleggen loopt je vermogen risico.

of direct starten
Start met beleggen voor zeer lage tarieven. 600.000 anderen gingen je al voor.

Gratis beleggen is mogelijk met de DEGIRO kernselectie >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Zelf beleggen: Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct startenGoedkope broker voor beleggen in aandelen, opties, ETF en meer >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Zelf beleggen in beleggingsfondsen en ETF: Open gratis rekening: Nu eerste 3 maanden Geen Servicefee
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Automatisch laten beleggen: Indexbeleggen is populair omdat je het risico spreidt. Open gratis InDelta beleggingsrekening ! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Zelf beleggen: Open gratis rekening bij ABN AMRO. Ook in 10 min. geregeld als je nog geen klant bent!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Vraag een Gratis informatiepakket aan en Ontvang Gratis het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laten beleggen: Open gratis rekening: laat je geld beleggen door experts, al vanaf € 50,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld goedkoop beleggen, al vanaf € 1,-. Start nu en krijg € 400,- startgeld cadeau >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld eenvoudig beleggen: Start nu en ontvang € 65,- bonus
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld slim beleggen door experts: Open gratis rekening in een paar minuten! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Bekijk de voordelen en kosten in de voorwaarden op de websites van de aanbieders.

Gratis aandelen kopen: veilig kijken of je plan ook werkt

Je moet een plan hebben als je gaat beleggen en door gratis aandelen kopen kun jij al snel zien of jouw plan een plan is dat je rendement op gaat leveren. Altijd beter dan wanneer je meteen je eigen, echte geld in moet zetten uiteraard. Want beleggen is nu eenmaal niet zonder risico’s. Beleggen mag je nooit onderschatten. Het vergt tijd en zeker een zekere mate van kennis. En het is bovendien een kwestie van ervaring opdoen. Dit kun je prima opdoen door gratis aandelen te kopen. Dan doet een fout je niet meteen pijn in je portemonnee.

Aanbieders bieden vaak gratis beleggingsrekening en gratis aandelen aan

Hier op de website Gratis Beleggen zie je een overzicht van aanbieders als bijvoorbeeld Flatex, Brand New Day, DeGiro, Binck en Centraal Beheer. Open je bij een van deze aanbieders een (vaak gratis) beleggingsrekening, dan word je daar voor beloond en kun je tot wel 200 euro gratis aandelen krijgen om mee te beleggen. De gratis aandelen kopen maken het vervolgens prima mogelijk om de eerste stappen op de beursvloer te zetten zonder dat je meteen heel veel financiële risico’s loopt.

Op de beursvloer houd jij je niet zomaar even staande, dat vergt kennis en ervaring

Gratis aandelen kopen doe je dus bij een van de brokers. Kijk wel goed onder welke voorwaarden je de gratis aandelen aangeboden krijgt. Soms moet je namelijk eerst wel een klein bedrag inleggen. Helemaal gratis is in gratis aandelen handelen. Dan is zelfs een klein inlegbedrag niet nodig en oefen je op een gratis oefenaccount. Ook dat is een prima manier om alles over de beurs en alles wat er bij komt kijken te leren. En geloof ons, dat is beslist geen overbodige luxe. Mensen die denken zich zo wel even staande te kunnen houden op de beurs en snel en veel rendement te halen, komen vaak bedrogen uit. Kennis, ervaring en oefenen door gratis aandelen te kopen zijn essentieel om goed beslagen ten ijs te komen.

Zo oefen je zonder financiële risico’s te lopen

Gratis aandelen kopen is dé manier om zonder financiële risico’s te oefenen. Je kunt ook met gratis aandelen handelen door te beleggen zonder geld, met fictief geld dus. Dat voelt echter toch anders en onbewust ben jij dan meer bewust van het feit dat je niet met echt geld speelt. Dat handelt onbewust toch anders en de mens is dan onbewust vaak toch geneigd meer risico’s te nemen. Na uitgebreid te hebben ervaren hoe het werkt op de beurs, is het de hoogste tijd om écht te gaan handelen op de beurs.

Kies voor een broker die je geen transactiekosten in rekening brengt

Behalve gratis aandelen kopen hebben we nog een tip voor je als je daadwerkelijk het avontuur dat beleggen heet aan gaat: kies een broker die geen transactiekosten in rekening brengt. Deze kosten zijn namelijk direct van invloed op het door jou zo zorgvuldig opgebouwde rendement. Dat zou natuurlijk zonde zijn.  Hier op Gratis Beleggen vind je een mooi overzicht van op welke manieren je gratis kunt beleggen, hoe je aan gratis transactie tegoed komt en hoe je gratis kunt leren beleggen, zoals je ook een mooi overzicht vindt van de aanbieders van aandelen.