Robinhood review en ervaringen

robinhood gratis beleggen review en ervaringen

Wie op zoek is naar een van de beste brokers om gratis te beleggen, die is bij Robinhood meteen aan het juiste adres. Bij de broker werk je veelal vanaf een mobiel apparaat en dat wordt, zo blijkt uit de Robinhood review en ervaringen, toch als een groot pluspunt beschouwd en spreekt zeker de jongere belegger nadrukkelijk aan. Vergelijk hier aan de hand van de Robinhood review en ervaringen de voorwaarden van Robinhood met die van andere brokers.

Tip: bekijk ook de mogelijkheden van eToro, beleggen in aandelen zonder commissie

Aangezien Robinhood nog niet in Nederland beschikbaar is, kies je hier de alternatieven:

Aanbieder Start nu en profiteer:  
Snel groeiend in Nederland: Beleggen zonder commissie op aandelen met wereldwijde broker eToro! Open gratis een rekening, en handel in aandelen en meer >
Lees meer, klik hier!
Geen commissie en geen beheerkosten. Er kunnen mogelijk andere kosten zijn. Met beleggen loopt je vermogen risico.

of direct starten
Start met beleggen voor zeer lage tarieven. 600.000 anderen gingen je al voor.

Gratis beleggen is mogelijk met de DEGIRO kernselectie >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Zelf beleggen: Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct startenGoedkope broker voor beleggen in aandelen, opties, ETF en meer >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Zelf beleggen in beleggingsfondsen en ETF: Open gratis rekening: Nu eerste 3 maanden Geen Servicefee
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Automatisch laten beleggen: Indexbeleggen is populair omdat je het risico spreidt. Open gratis InDelta beleggingsrekening ! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Zelf beleggen: Open gratis rekening bij ABN AMRO. Ook in 10 min. geregeld als je nog geen klant bent!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Vraag een Gratis informatiepakket aan en Ontvang Gratis het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laten beleggen: Open gratis rekening: laat je geld beleggen door experts, al vanaf € 50,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld goedkoop beleggen, al vanaf € 1,-. Start nu en krijg € 400,- startgeld cadeau >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld eenvoudig beleggen: Start nu en ontvang € 65,- bonus
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld slim beleggen door experts: Open gratis rekening in een paar minuten! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Bekijk de voordelen en kosten in de voorwaarden op de websites van de aanbieders.

Vooral de app is populair, zo leert de Robinhood review en ervaringen

Robinhood zag in 2013 het levenslicht en wist ondertussen miljoenen mensen aan zich te binden. Volgens de Robinhood review en ervaringen is het vooral de vrije handel van aandelen, opties en ETF’s (fondsen) die zoveel mensen aanspreekt. Bovendien spreekt de speciale app de gebruikers bijzonder aan, zo is gebleken uit de Robinhood review en ervaringen. Met de app kun je bijvoorbeeld gratis cryptogeld verhandelen. Hoewel enigszins uitgekleed, is de mobiele applicatie ook echt de moeite waard. Met de app heb je uiteraard niet de ondersteuning van de doorgewinterde en full-service makelaar. Desondanks biedt Robinhood een uiterst stevig handelsplatform voor mensen die speciaal zoeken naar transacties tegen de laagst mogelijke kosten. De gebruikers zijn in elk geval bijzonder goed te spreken over de mogelijkheden die de app biedt, zo blijkt uit de Robinhood review en ervaringen.

Ga pijlsnel van scherm naar scherm, onderzoek de voorraden en plaats bestellingen

Robinhood scoort goed als het gaat om het in de hand houden van de kosten en in gebruiksvriendelijkheid. Lager is de score die gegeven wordt voor onderzoek, terwijl de beschikbare tools ook als niet heel bijzonder beschouwd worden. Ook de schaalbaarheid is voor verbetering vatbaar. Geprezen worden echter weer de mogelijkheden die de mobiele applicatie te bieden heeft, zo vertelt de Robinhood review en ervaringen. De app voelt alsof je een heus bedrijf in handen hebt, zeer professioneel dus. De applicatie is wat betreft de uitvoering zo simpel mogelijk gehouden, zodat navigeren nooit een probleem is. Je gaat pijlsnel van scherm naar scherm, onderzoekt de voorraden en plaatst gemakkelijk bestellingen.

Marktkapitalisatie en het dividendrendement

Wat ook praktisch is, zo blijkt onder meer uit de Robinhood review en ervaringen is de zoekbalk boven aan het scherm. Daar bekijk je een aandeel en krijg je de grafiek van dit aandeel te zien over de afgelopen periode. Van vertraging is slechts zelden sprake. Steeds worden de meest vitale statistieken van het aandeel getoond in de vorm van de hoogte- en dieptepunten, de marktkapitalisatie en het dividendrendement. De applicatie biedt overigens ook een nieuwsfeed, een ranglijst van de beste analisten en een bescheiden profiel. Uiteraard draait het vooral om kopen en verkopen bij Robinhood, en ook dit is eenvoudig. Je scrolt gewoon met de speciale handelsknop naar beneden op de pagina en plaats een bestelling op elk gewenst moment.

Wat is een alternatief voor Robinhood app voor Nederlanders?

Er zijn meerdere gratis of goedkope brokers voor beleggen in Nederland. Veel gekozen is eToro, waar je geen commissie betaald als je gaat beleggen in aandelen.

Wie kan er beleggen met Robinhood?

Robinhood app maakt het mogelijk om te beleggen met een kleine portemonnee en zonder ervaring. Uiteraard is dit niet zonder risico en kan je je inleg verliezen. Het is helaas voor Nederlanders niet mogelijk om Robin Hood te gebruiken. Bekijk hier alternatieve brokers om te beleggen >

Waarmee kan je beleggen met Robinhood?

Het is met Robinhood mogelijk om te beleggen op de Amerikaanse aandelenmarkt en crypto. Als inwoner van Nederland kan je nog niet beleggen met Robinhood, bekijk hier alternatieven om te beleggen >

Hoe kwam beleggersapp Robinhood in het nieuws?

Robinhood is in 2021 in het nieuws gekomen omdat beleggers op Reddit (een populair forum) afspraken om met z’n allen aandelen van de bedrijven GameStop te komen. Hierdoor steeg het aandeel van het noodlijdende bedrijf gigantisch. Ze willen een statement maken tegenover professionele beleggers die juist geld zouden verdienen als het aandeel zou dalen.

Vergelijk de brokers hier op Gratis Beleggen

De orderinvoer is ook al gemakkelijk, je geeft eenvoudig het aantal aandelen of optiecontracten in en meteen wordt ook je koopkracht aangegeven. Vervolgens kun je omhoog vegen om daadwerkelijk de transactie te plaatsen. Je hebt de mogelijkheid om marktorders te plaatsen, orders te beperken en om orders stop te zetten.

Robinhood is erg goedkoop en met de app wordt het verschil gemaakt. Het lijkt er sterk op dat de app het handelen in aandelen gemakkelijker maakt, al dien je zelf uiteraard wel steeds de financiële risico’s in je achterhoofd te houden. Bovendien kun je bij Robinhood heel verschillende producten verhandelen. De vrije handel in opties is een andere reden om toch vooral voor deze broker te kiezen. Wil je Robinhood vergelijken met de mogelijkheden die andere brokers te bieden hebben? Dat kan hier, op Gratis Beleggen, waar je overigens heel veel meer informatie vindt over gratis beleggen en gratis leren beleggen.