Robinhood review en ervaringen

robinhood gratis beleggen review en ervaringen

Wie op zoek is naar een van de beste brokers om gratis te beleggen, die is bij Robinhood meteen aan het juiste adres. Bij de broker werk je veelal vanaf een mobiel apparaat en dat wordt, zo blijkt uit de Robinhood review en ervaringen, toch als een groot pluspunt beschouwd en spreekt zeker de jongere belegger nadrukkelijk aan. Vergelijk hier aan de hand van de Robinhood review en ervaringen de voorwaarden van Robinhood met die van andere brokers.

Tip: bekijk ook de mogelijkheden van eToro, beleggen in aandelen zonder commissie

Aangezien Robinhood nog niet in Nederland beschikbaar is, kies je hier de alternatieven:

Aanbieder Start nu en profiteer:
Actie: stort € 5000,- en ontvang gratis aandelen tot wel $ 800,- Beleg bij Freedom24 zelf in aandelen, ETF en opties. Met activatiecode WELCOME5 ontvang je gratis aandelen. Wil je beleggen combineren met sparen? Dan krijg je de hoogste spaarrente (tot wel 5,9%) bij Freedom24.
Probeer het gratis en vrijblijvend! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Start met gratis beleggen in Amerikaanse aandelen! Met de broker Freestoxx betaal je € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen (NYSE & NASDAQ) en Opties. Ook betaal je geen inactiviteitskosten, wisselkoerskosten of maandelijkse kosten. Probeer het gratis en vrijblijvend (geen inleg nodig) met een Demo account! >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleg eenvoudig in Aandelen, ETF en meer zonder commissie Met de broker Scalable Capital kan je eenvoudig beleggen en betaal je geen commissie. Ook kan je met onbelegde inleg sparen voor de spaarrente van 2,3%. Ontdek de voordelen en mogelijkheden bij Scalable Capital >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Start met beleggen zonder commissie
Beleggen zonder commissie op aandelen met wereldwijde broker eToro! Open gratis een rekening, en handel in aandelen en meer >
Lees meer, klik hier!
Geen commissie en geen beheerkosten. Er kunnen mogelijk andere kosten zijn. Met beleggen loopt je vermogen risico.

of direct starten
easybroker gratis beleggen
Meer info
Gemakkelijk beleggen zonder beheerskosten
Easybroker maakt beleggen echt gemakkelijk en beschikbaar voor iedereen. Met lage tarieven en geen beheerskosten is dat een eitje. Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laat je geld eenvoudig beleggen
Start nu met beleggen bij Centraal Beheer en ontvang € 65,- bonus
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Start met beleggen voor zeer lage tarieven of zelfs gratis! Betaal € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen of voor de DEGIRO kernselectie. Er kunnen andere kosten zijn.
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Bekijk de voordelen en kosten in de voorwaarden op de websites van de aanbieders.

Vooral de app is populair, zo leert de Robinhood review en ervaringen

Robinhood zag in 2013 het levenslicht en wist ondertussen miljoenen mensen aan zich te binden. Volgens de Robinhood review en ervaringen is het vooral de vrije handel van aandelen, opties en ETF’s (fondsen) die zoveel mensen aanspreekt. Bovendien spreekt de speciale app de gebruikers bijzonder aan, zo is gebleken uit de Robinhood review en ervaringen. Met de app kun je bijvoorbeeld gratis cryptogeld verhandelen. Hoewel enigszins uitgekleed, is de mobiele applicatie ook echt de moeite waard. Met de app heb je uiteraard niet de ondersteuning van de doorgewinterde en full-service makelaar. Desondanks biedt Robinhood een uiterst stevig handelsplatform voor mensen die speciaal zoeken naar transacties tegen de laagst mogelijke kosten. De gebruikers zijn in elk geval bijzonder goed te spreken over de mogelijkheden die de app biedt, zo blijkt uit de Robinhood review en ervaringen.

Ga pijlsnel van scherm naar scherm, onderzoek de voorraden en plaats bestellingen

Robinhood scoort goed als het gaat om het in de hand houden van de kosten en in gebruiksvriendelijkheid. Lager is de score die gegeven wordt voor onderzoek, terwijl de beschikbare tools ook als niet heel bijzonder beschouwd worden. Ook de schaalbaarheid is voor verbetering vatbaar. Geprezen worden echter weer de mogelijkheden die de mobiele applicatie te bieden heeft, zo vertelt de Robinhood review en ervaringen. De app voelt alsof je een heus bedrijf in handen hebt, zeer professioneel dus. De applicatie is wat betreft de uitvoering zo simpel mogelijk gehouden, zodat navigeren nooit een probleem is. Je gaat pijlsnel van scherm naar scherm, onderzoekt de voorraden en plaatst gemakkelijk bestellingen.

Marktkapitalisatie en het dividendrendement

Wat ook praktisch is, zo blijkt onder meer uit de Robinhood review en ervaringen is de zoekbalk boven aan het scherm. Daar bekijk je een aandeel en krijg je de grafiek van dit aandeel te zien over de afgelopen periode. Van vertraging is slechts zelden sprake. Steeds worden de meest vitale statistieken van het aandeel getoond in de vorm van de hoogte- en dieptepunten, de marktkapitalisatie en het dividendrendement. De applicatie biedt overigens ook een nieuwsfeed, een ranglijst van de beste analisten en een bescheiden profiel. Uiteraard draait het vooral om kopen en verkopen bij Robinhood, en ook dit is eenvoudig. Je scrolt gewoon met de speciale handelsknop naar beneden op de pagina en plaats een bestelling op elk gewenst moment.

Wat is een alternatief voor Robinhood app voor Nederlanders?

Er zijn meerdere gratis of goedkope brokers voor beleggen in Nederland. Veel gekozen is eToro, waar je geen commissie betaald als je gaat beleggen in aandelen.

Wie kan er beleggen met Robinhood?

Robinhood app maakt het mogelijk om te beleggen met een kleine portemonnee en zonder ervaring. Uiteraard is dit niet zonder risico en kan je je inleg verliezen. Het is helaas voor Nederlanders niet mogelijk om Robin Hood te gebruiken. Bekijk hier alternatieve brokers om te beleggen >

Waarmee kan je beleggen met Robinhood?

Het is met Robinhood mogelijk om te beleggen op de Amerikaanse aandelenmarkt en crypto. Als inwoner van Nederland kan je nog niet beleggen met Robinhood, bekijk hier alternatieven om te beleggen >

Hoe kwam beleggersapp Robinhood in het nieuws?

Robinhood is in 2021 in het nieuws gekomen omdat beleggers op Reddit (een populair forum) afspraken om met z’n allen aandelen van de bedrijven GameStop te komen. Hierdoor steeg het aandeel van het noodlijdende bedrijf gigantisch. Ze willen een statement maken tegenover professionele beleggers die juist geld zouden verdienen als het aandeel zou dalen.

Vergelijk de brokers hier op Gratis Beleggen

De orderinvoer is ook al gemakkelijk, je geeft eenvoudig het aantal aandelen of optiecontracten in en meteen wordt ook je koopkracht aangegeven. Vervolgens kun je omhoog vegen om daadwerkelijk de transactie te plaatsen. Je hebt de mogelijkheid om marktorders te plaatsen, orders te beperken en om orders stop te zetten.

Robinhood is erg goedkoop en met de app wordt het verschil gemaakt. Het lijkt er sterk op dat de app het handelen in aandelen gemakkelijker maakt, al dien je zelf uiteraard wel steeds de financiële risico’s in je achterhoofd te houden. Bovendien kun je bij Robinhood heel verschillende producten verhandelen. De vrije handel in opties is een andere reden om toch vooral voor deze broker te kiezen. Wil je Robinhood vergelijken met de mogelijkheden die andere brokers te bieden hebben? Dat kan hier, op Gratis Beleggen, waar je overigens heel veel meer informatie vindt over gratis beleggen en gratis leren beleggen.

5/5 - (28 stemmen)
Kasper, Beleggen Expert
Laatste berichten van Kasper, Beleggen Expert (alles zien)